28/02/2018

Osteopati – Sportsskader

Sportsskader

Osteopati & sport

Der er ikke noget mere irriterende end skader, der forhindrer dig i at dyrke sport!

Sportsskader kan groft inddeles i overuse og overload skader. Overuse er skader, der typisk er opstået over længere tid, og som langsomt er blevet værre. En overload skade derimod opstår akut og forhindrer dig ofte i at fortsætte din aktivitet.

Din type af skade er væsentligt for det videre forløb, fordi heling og årsag ofte er vidt forskellig.

Det interessante ved sportsskader er at finde ud af, hvorfor din krop har fået den pågældende skade. At finde den ubalance, der er årsag til, at din krop ikke kunne klare netop det, du foretog dig. Der er altid en grund til at din krop ikke kan kompensere længere.

Ved at finde årsagen kan jeg behandle effektivt og forebygge fremtidige skader.

Ubalancen kan bl.a. skyldes forkert træningsmængde, tidligere ubehandlede skader, uhensigtsmæssig kost og generel uhensigtsmæssig livsstil.

Behandlingen består af en osteopatisk undersøgelse og behandling efterfulgt af fysioterapeutisk træningsvejledning.

Specielt efter operationer - fx korsbånd, menisk, achillessene og ankelfraktur - er der behov for efterfølgende behandling af arvæv og bevægelighed, så helingen og dermed genoptræningen optimeres.

Akutte skader

En akut skade er forbundet med meget skarp smerte og bevægelsesindskrænkning. Mange tror, at de ikke kan gøre så meget i den akutte fase, men det er langt fra sandheden. Udover træningsvejledning har det skadede område stor effekt af behandling med blide tryk/stræk og optimering af blodcirkulationen i det skadede område.

En osteopatisk behandling vil samtidig fokusere på resten af din krop og behandle sammenhængende ubalancer, der optimerer din heling.