Behandlere i hele verden behandler hver dag patienter, der lider af kroniske sygdomme. Patienterne oplever øget inflammation, stofskifteforstyrrelser, forhøjet autoimmun-aktivitet, energiunderskud og har ofte ændret kropssammensætning som følge heraf. Mange af disse problematikker er relateret til kost og ernæring.
Vi lever i en tid, hvor overforbrug er ironisk forbundet med underernæring på grund af kostvaner uden næringsdiversitet. Disse voksende ernæringsmæssige problematikker ses både i i- og ulande.
Funktionel ernæringsterapi (Functionel medicine) er en tilgang til kronisk sygdom, der fokuserer på at behandle årsager frem for symptomer primært igennem livsstilsændringer.
Behandlingen tager udgangspunkt i det enkelte menneske og dennes helbredshistorie, livsstil og gener.
Mad er energi og byggestenene til kroppens celler. Men mad kan også bruges til at styrke vores tarmbakterier og regulere vores stofskifte. På samme måde kan visse nærringsstoffer hæmme inflammation. Omvendt kan fødevarer, du ikke tåler, give dig symptomer og gøre dig syg.
Alle mennesker er forskellige. Vi har forskellige gener og helbredshistorier; derfor er der ikke en specifik diæt, der passer os alle.
Målet i funktionel ernæringsterapi er derfor altid at finde ud af, hvorfor du har det, som du har, og hvad der ikke er optimalt i netop din kost – eller hvad der eventuelt skal suppleres med af vigtige nærringsstoffer og nye måltidsvaner.
Kostændringer er altid forbundet med ændringer af vaner, og vaner er dem, der styrer vores liv. Derfor er det en ret væsentlig indgriben i dit liv, hvilket er udfordrende – men også utrolig lærerigt.
Man-fredag: 08.00 – 16.00
Lør-søndag: Lukket
© 2024 Ready2Move – Designet af Aveo web&marketing